Vernieuwing van het interieur. Toen Johan en Susanna twee jaar geleden als jong stel naar hun koophuis verhuisden, hebben ze hun woning vrij basic ingericht. De bestaande meubels kregen een plek en verder was het, ook financieel gezien, nog even niet realistisch direct het hele interieur aan te pakken. Nu, een tijdje later, is hier wel de ruimte voor en zijn wij enthousiast aan de slag gegaan om hun interieur helemaal zoals gewenst te maken!

Casamore interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning

Kennismaking
Johan en Susanna wonen met hun dochtertje Lieke in een nieuwbouwwoning in Ede. Zij wonen hier in een prachtige, ruim opgezette wijk waarin genoeg speelruimte voor kinderen is. Hun dochtertje Lieke kan dan ook helemaal haar gang gaan in de grote natuurlijke speeltuin recht voor hun deur. Of speeltuin, meer een soort park eigenlijk; waardoor het gezin een mooi groen uitzicht heeft vanuit de keuken. Johan en Susanna wonen hier nu twee jaar en zitten erg op hun plek zowel qua huis als qua buurt. Ze zijn samen begonnen in een huurwoning in het centrum van Ede. Hun huidige hoekwoning is een flinke vooruitgang met veel meer ruimte. Ook hebben ze een mooie tuin die ze in de tussentijd hebben aangepakt; deze is dus al helemaal naar wens. Openslaande deuren in de woonkamer geven toegang tot deze fijne buitenplek. 

Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning

Wonen
Het interieur was grotendeels meegekomen uit het vorige huis. De focus lag destijds met name op de bouw van de woning en de verhuizing en niet direct op de inrichting. Qua tijd en budget was hiervoor onvoldoende ruimte. Maar Johan en Susanna kregen zelf niet helemaal op een rijtje hoe hun huis ook echt helemaal hun complete thuis zou kunnen worden. Qua kleuren en precieze inrichting wilden ze graag advies. Wij hebben met veel plezier meegekeken in deze mooie, ruime woning. Als eerst zijn we met de kleuren aan de slag gegaan, dit is de basis van een interieur die in alle elementen terugkomt. Hiervoor zijn warme kleuren gekozen. De wand van de eetkamer was een wat koudere tint groen, waar het gezin niet volledig tevreden mee was. Hiervoor is een warme ‘sun kissed’ kleurtint gekozen, namelijk de kleur ‘Lemming’ van de Gamma. De ruimte heeft hierdoor een totaal andere look en feel gekregen! 

Adviezen
De woonstijl van het stel is industrieel-landelijk te noemen. Toen we dit helder hadden, hebben we gezorgd dat de uitvoering van het advies & de keuze van de meubels en accessoires hierop aansluit. Op deze manier is het interieur één geheel en is er geen onderscheid tussen wat al aanwezig was en wat nu is toegevoegd. Een aantal hoofdonderdelen van het advies waren: meer te werken met hoogteverschillen; dit zorgt voor een spannendere en meer afwisselende uitstraling, en daarnaast het gebruik van natuurlijke materialen om zo meer warmte in het interieur te brengen. Ook de kleurkeuzes zijn hier onderdeel van. De hoofdkleuren zijn de stoere groene kleur op de wanden in de woonkamer, de warme lemming-kleur op de muur in het eetgedeelte die ook terugkomt in een aantal woonaccessoires en een terracotta kleur die met name te zien is in de accessoires, zoals het plaid en kaarsen. 

Johan en Susanna twijfelden over de gordijnen in de woonkamer. Door te kiezen voor een andere roede; een strakke zwarte railroede, geeft dit onderdeel nu een hele andere uitstraling. Soms kun je met kleine aanpassingen al een heel ander effect creëren! Dit hoeft niet altijd heel ingrijpend en duur te zijn. 

De eethoek is een grote ruimte. Dit heeft voordelen, maar soms ook nadelen. Zo was de akoestiek in deze ruimte niet optimaal. Nu hangt er een plaat aan het plafond die deze akoestiek verbeterd. Ook ziet dit er mooi uit, omdat het de lengte van de ruimte breekt en de hanglampen boven de eettafel beter uitkomen. 

Tussen de eettafel en het speelhoekje van Lieke zijn zuilen met decoratie geplaatst. Hierdoor wordt een natuurlijke scheiding in de ruimte aangebracht. Door hier te werken met hoogteverschillen oogt de ruimte heel anders. Ook is Lieke haar speelhoekje zo meer afgebakend en is het meer echt een hoek, wat het knusser maakt voor haar. We hebben hier een kleed gelegd, wat haar hoekje nog gezelliger en speelser maakt. Het kleed heeft een natuurlijke uitstraling en past qua kleuren mooi bij de rest van het interieur. Vrolijke Lieke was vanaf de eerste minuut niet meer van het kleed af te slaan, dus dat is een goede zet!

Casamore advies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning

Tv-meubel
Een van de concrete vragen die we kregen was om te kijken naar een passend tv-meubel. Hier was al een aardige zoektocht naar geweest, maar het stel kwam hier niet uit. Een combi van een praktisch meubel, waarin voldoende opbergruimte is, en tegelijkertijd ook qua stijl mooi uitkomt in het huidige interieur. Hiervoor hebben we een zwart meubel geadviseerd, om deze samen met de tv één geheel te laten zijn en zo aan te laten sluiten op de overige industriële, zwarte onderdelen in het interieur.

Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning

Woontips
In de woonkamer wilden Johan en Susanna graag een wat meer kindvriendelijke salontafel. Hun tafel had wat scherpe hoeken, wat het minder veilig voor Lieke maakte. Wij hebben daarom gekozen voor ronde tafels. Dit is een stuk kindvriendelijker. Daarnaast werken wij altijd met verschillende vormen. Als je steeds dezelfde vorm gebruikt, oogt de ruimte al snel wat saai en eentonig. Afwisseling van verschillende vormen is dus zeker aan te raden!
In de keuze van de accessoires hebben we de hoofdkleuren terug laten komen. Ook hebben we hierin gewerkt met verschillende hoogtes en speelse vormen. Zo komen de rozenbotteltakken erg mooi uit in de grijze glazen vaas en hebben een aantal pampaspluimen in een robuuste pot een verdiende plek gekregen naast het tvmeubel. Door deze tegen de groengekleurde muur te plaatsen, komen de lichte pluimen mooi uit. Als je deze tegen een lichte muur plaatst, vallen ze veel minder op en komen ze minder tot hun recht. Heb je een gekleurde muur in huis of ander gekleurde achtergrond? Zet ze dan zeker daarvoor neer en zie wat het effect is! Nog een kleine praktische tip: doe een laagje zand in je vaas of pot. Dan staan de pluimen stevig, vallen ze niet om en kun je ze mooi schikken.

Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning
Casamore Interieuradvies nieuwbouwwoning

Een verrassende afronding
Dat het interieur één stijl uitademt en compleet voelt, dat was de wens van dit gezin. We zijn erg blij dat wij ze hierbij hebben kunnen helpen en hun woning nu goed voelt, als thuis. In de laatste fase van dit project kregen we nog een leuk, verrassend nieuwtje mee; het vierde gezinslid is ondertussen op komst! Lieve Johan, Susanna en Lieke, geniet van jullie mooie woning in deze fijne buurt en heel veel plezier straks ook met jullie tweede kleine!

Meer zien?
Spreekt de inrichting en styling van de woning van Johan en Susanna je aan? In deze blog kun je nog een woonkamer bekijken die we ook ingericht hebben. Casamore adviseert niet in 1 bepaalde stijl, omdat we onze klanten zo goed mogelijk willen helpen. Daarom helpen we de klant in de woonstijl waarin hij/zij zich thuisvoelt. Kun je ook hulp gebruiken bij het aankleden van je ruimtes, bijvoorbeeld een vernieuwde woonkamer? Neem dan contact met ons op. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen in onze andere blogs, genoeg wooninspiratie te vinden!