Your home should tell the story of who you are,
and be a collection of what you love brought together under one roof.
Nate Berkus

Wat een eer om in dit huis langs te mogen komen. De woonboerderij van Sally en Gert-Jan in het lieve dorpje Leerbroek is een plaatje om te zien!
Deze woning wordt bewoond door Sally en Gert-Jan. Hun jongste dochter Anne en haar vriend wonen hier nog met veel plezier bij in, in afwachting van de bouw van hun eigen huis. Maar deze gezelligheid vinden de ouders helemaal geen probleem. En dan is er nog het kleine hondje Beau, de ere-bewoner, die zelfs zijn eigen stoel heeft! Sally is veel op zoek naar landelijke, brocante accessoires om het huis mee aan te kleden. Veel voorwerpen hebben ook een verhaal, zoals de eerste schoentjes van Gert-Jan die staan te pronken onder de stolp op tafel.

Ontstaan
De boerderij stamt uit 1790 en is later gerenoveerd. Tijdens de renovatie is de boerderij gesplitst in twee woonhuizen. Inmiddels is het huis een stuk comfortabeler dan vroeger, toen keek je zo tussen de pannen door naar de sterren. De huidige bewoners hebben het interieur hier perfect bij gematched.

Het interieur
Het huis is warm ingericht en voor de aankleding is gekozen voor pasteltinten. Het karakteristieke in deze woning is dat er nog veel van de accenten van vroeger zijn terug te vinden. Bijvoorbeeld de haak aan de draagbalk in de woonkeuken; hier hingen een aantal tientallen jaren terug de dode koeien aan te wachten totdat ze geslacht zouden worden. Of de kranten in het oud-Nederlandsch die nu nog in de kieren van de houten balken zitten; er toen ter opvulling ingestopt.

De hal
Bij binnenkomst stap je gelijk in een mooie entree. In de hal staat een mooie schouw en een landelijke kast die als kapstok wordt gebruikt. Handig; een ruime kapstok, maar de jassen hangen niet in het zicht. Een goede tip als je een open kapstok te rommelig vind staan! 
Vanaf het moment dat je binnenstapt ervaar je de warme sfeer van het huis. Ook vormt deze gelijk de doorkijk naar de andere ruimtes van het huis. De hele benedenverdieping is namelijk een open ruimte. Hierdoor loop je vanuit de hal makkelijk door naar de woonkamer en keuken. De vloer is bedekt met tegels; de originele, die er al lagen toen de koeien er nog overheen paradeerden.

Foto: Lisette van de Pavoordt

De keuken
De keuken is niet alleen een praktische plaats waar eten wordt gemaakt, maar ook een gezellige woonkeuken met een grote eettafel en relaxte stoelen waar het gezin regelmatig uitgebreid met elkaar eet en natuurlijk natafelt.

De woonkamer
Rustige kleuren en af en toe wat pasteltinten. Overal in huis is dezelfde stijl terug te vinden, wat er voor zorgt dat het huis helemaal op elkaar afgestemd is. De woonkamer, ook wel voorkamer genoemd, is een plek waar je je even heerlijk terug kunt trekken en tegelijkertijd wel het zicht houdt op de keuken. Hierdoor geeft het huis een hele warme sfeer en is het echt een huis waar contact met elkaar centraal staat.

De bovenverdieping
Door de open trap worden de begane grond en eerste verdieping met elkaar in verbinding gebracht. Ook hier zijn de oorspronkelijke oude houten balken zichtbaar. In de open ruimte boven is een werkruimte gemaakt, waar je heerlijk in het licht kunt zitten werken. De houten vloer brengt een warme sfeer in alle ruimtes. Op deze verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer. Door deze open ruimtes doet het huis nog meer aan als een heerlijk ruim huis.

Buiten
De woonboerderij is omgeven door een tuin aan twee kanten van het huis. Hierachter grenst het poldergebied. Wat een gevoel van vrijheid!
In de loggia genieten Sally en Gert-Jan regelmatig met een kopje koffie van de eerste zonnestralen. In de tuin staat een grote tafel waar in de zomer met vrienden en familie aan gegeten wordt. En als het wat kouder wordt? Dan spring je toch met een goed glas wijn in de jacuzzi?! Kortom; dit huis is echt een huis met karakter, waar de originele staat nog van te zien is.

Lieve Gert-Jan en Sally, wat tof dat we een kijkje in jullie huis mochten nemen! Echt een prachtig huis, we hebben ervan genoten een uitgebreide ronde door jullie huis te maken en hierin met jullie mee te kijken.
Veel woonplezier op deze prachtige plek!