Vijf maanden geleden zijn Alexander en Chardina met hun zoontje Raff (1) en dochtertje Livia (4) verhuisd naar dit nieuwbouwhuis in Rosmalen. Ze wonen nu aan de rand van een nieuwbouwwijk. Als we binnenkomen zien we een gezellig huishouden die druk zijn met twee kleine koters. Livia met een blonde bos krullen vermaakt zich op de bank en Raff zit ons aan te staren met zijn mooie grote bruine ogen bij ons aan tafel. Een ding wat als eerste opvalt: met kinderen heb je te maken met speelgoed. Veel speelgoed..

De wensen
We vragen Alexander en Chardina naar het verhaal rondom hun gezin en dit huis. Ze vertellen dat ze sinds eind september vorig jaar de sleutel hebben, maar het interieur nog steeds niet helemaal af is. Ze hebben met name moeite met eenheid krijgen in het interieur. “Dat alles op elkaar aansluit, dat er overeenstemming is binnen de ruimtes en heel het huis, dat alle details daarin passen. Alles staat er wel, maar het voelt niet als eenheid.”

En dat is dus waarom ze ons hebben gevraagd. Een veelgehoorde vraag. Ook wensen Chardina en Alexander meer warmte en sfeer in hun huis. Hun woonkamer is vrij groot. Ze hebben te maken met een grote paal in het midden van de woonkamer. Dit was vanwege de bouwconstructie onvermijdelijk, maar zorgt bij het inrichten wel voor een uitdaging. De hoek hierachter vraagt extra aandacht wat betreft de indeling.

Het gezin wenst een relaxte zithoek. Voor de zithoek is een groot oppervlak beschikbaar, mede hierdoor is het de familie nog niet gelukt hier de gewenste hoek van te maken. Hierbij willen ze rekening houden met de openslaande deuren en tegelijkertijd de kinderen de ruimte geven te kunnen spelen.

Wooninspiratie en frisse ideeën
We gaan met ze in gesprek en laten hierbij ook afbeeldingen passeren. We merken al snel dat de woonstijl van Chardina en Alexander niet in alles op elkaar aansluit. Ze verschillen in bepaalde dingen van stijl en wat ze mooi vinden. De meeste meubels die er nu staan zijn meegekomen uit hun vorige woning. Hier waren ze het over eens en om dan nieuwe meubels aan te gaan schaffen is een hele klus voor hen. Daarnaast hebben ze te maken met het speelgoed van de Livia en Raff. Voor veel gezinnen en ouders is dit een grote vraag: ‘Hoe houd je je interieur mooi en gezellig met zoveel speelgoed in huis?!’

We maken met het stel een ronde door hun huis. Ze laten rustig alle ruimtes zien en vertellen hierbij hoe ze tot stand zijn gekomen. Vervolgens geven we per ruimte tips en adviezen hoe ze deze kunnen restylen en/of anders inrichten. Soms zijn dit al hele simpele, makkelijk uit te voeren tips. Wooninspiratie en nieuwe, frisse ideeën waarmee het gezin vervolgens zelf aan de slag te gaan. Ook leggen Alexander en Chardina ons hun dilemma’s voor en de keuze’s waar ze niet uitkomen, geen beslissing in durven nemen of onderling anders overdenken.

Chardina en Alexander hebben ons verzekerd dat ze met deze lading aan interieurtips aan de slag kunnen en de komende tijd keuzes gaan maken. Deze bestaan uit nieuwe aankopen, maar ook uit enkele kleine aanpassingen, waarmee hun interieur zeker meer naar wens zal zijn. We zijn blij dat we dit stel bruikbare interieuradviezen mee hebben kunnen geven. Ze kunnen hiermee hard aan de slag en deze ideeën en tips uitvoeren om hun huis meer naar wens te maken, tot een nog fijner thuis.

En jij?
Kun jij ook in korte tijd praktische tips gebruiken om jouw persoonlijke interieur nog meer naar wens te maken? Wij gaan graag in op die specifieke vragen waar jij maar niet uitkomt! We komen graag bij je langs om met je mee te kijken. Neem contact met ons op.