Vorig jaar stapten we de slaapkamer van Gerard en Tineke binnen. Althans, de toen nog betonnen ruimte die een slaapkamer moest worden. De familie Reemst woont in een prachtige woonboerderij aan de rand van Barneveld. Het huis ligt een stukje van de doorgaande weg af, aan een mooie bomenlaan. Aan de achterkant hebben ze vrij uitzicht over de weilanden. Een droomplek om te wonen dus! Het gezin woont er dan ook met veel plezier. In de tijd dat wij hier ons advies mochten geven en dat dit advies is gerealiseerd, is de jongste dochter van Gerard en Tineke getrouwd en heeft hun zoon een kindje gekregen waardoor Gerard en Tineke opa en oma zijn geworden. Een drukke maar mooie tijd waar ze zich in bevinden. En tussendoor zijn ze druk geweest met het verbouwen van de slaapkamer.

De slaapkamer van Gerard en Tineke was op de eerste verdieping. Deze wilden ze graag naar de begane grond verplaatsen. De ruimte hiervoor was op het moment dat wij langskwamen een lege, betonnen ruimte. De bewoners kwamen er zelf niet helemaal uit hoe ze deze wilden inrichten en in welke stijl, waardoor ze ons hebben gevraagd om onze hulp en adviezen. Een kennismaking volgde, waarin we met Tineke in overleg zijn gegaan over hun wensen. Met deze input zijn we aan de slag gegaan en hebben we een uitgebreid plan voor ze gemaakt. Dit bestond uit een plattegrond met advies voor de indeling, materiaaladvies, kleuradvies en passende meubels en woonaccessoires. Zo was het een compleet advies, dat een totaalplaatje vormde. Na enthousiaste reactie van de bewoners, is begonnen met de uitwerking.

Woonboerderij
Wat deze ruimte extra bijzonder maakt, is dat het vroeger de stallen waren van de boerderij die vroeger ook daadwerkelijk als boerderij functioneerde. Gerard en Tineke slapen nu dus op de plek waar vroeger de koeien stonden :) Wat heeft dit huis een gaaf verhaal! Als een huis van zichzelf al zo’n geschiedenis heeft is het belangrijk deze authentieke uitstraling te behouden en terug te laten komen in veranderingen. Mede hierdoor is gekozen voor een landelijke woonstijl. Het ruitjes patroon in het raamwerk en de luikjes voor de ramen dragen hier ook aan bij. 

Sfeervolle en dimbare verlichting is in een slaapkamer erg praktisch. De spotjes boven de inbouwkast lichten deze mooi uit en zijn functioneel. 

Gerard en Tineke wilden graag een wastafel op de kamer. Omdat deze in een open ruimte staat, is het van belang dat deze qua stijl aansluit bij de overige elementen. Daarom is gekozen voor een eikenhouten meubel met gave robuuste waskom.

Het realiseren en inrichten van de slaapkamer was precies op tijd voor de bruiloft van dochter Henriette. De foto’s van het begin van deze dag zijn dan ook in deze net nieuwe slaapkamer gemaakt. Hieronder zie je haar op de ochtend van haar bruiloft, in de vernieuwde slaapkamer van haar ouders. Wat gaaf en wat een eer dat deze mocht dienen als ruimte voor haar trouwochtend!

Badkamer
Er is voor gekozen de badkamer aan de slaapkamer te laten grenzen. De wens van Tineke en Gerard was om dit een aangrenzende ruimte te laten zijn die door middel van een deur afgesloten wordt. Om de ruimte zo optimaal mogelijk te kunnen benutten hebben we hier gekozen voor een schuifdeur. Om het een mooi decoratief geheel te laten zijn hebben we ervoor gekozen het één systeem te laten zijn met de deur om de slaapkamer binnen te komen. Er hangt nu een lange matzwarte stalen rail met 2 prachtige houten deuren. Als de deuren open staan, staan de twee schuifdeuren tegen elkaar aan en vormt het een mooi geheel. 

Meer zien?

Spreekt de inrichting en styling van de slaapkamer van Gerard en Tineke je aan? In deze blog kun je nog een slaapkamer bekijken die we ook gestyled hebben. Casamore adviseert niet in 1 bepaalde stijl, omdat we onze klanten zo goed mogelijk willen helpen. Daarom helpen we de klant in de woonstijl waarin hij/zij zich thuisvoelt. Kun je ook hulp gebruiken bij het aankleden van je ruimtes, bijvoorbeeld je slaapkamer? Neem dan contact met ons op. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen in onze andere blogs, genoeg slaapkamerinspiratie te vinden!

Fotocredits: riannefotografie en DEBOOR.